Nieuwsbrief #3

Een nieuw jaar is begonnen! Welkom 2022. Er is veel gebeurd aan het einde van het afgelopen jaar. In deze derde nieuwsbrief geven we daarom een korte terugblik op gebeurtenissen die ons hebben beziggehouden.

Start werkzaamheden december
Het heeft even geduurd, maar we zijn begonnen aan de uitvoering van ons project. De eerste vijf daken zijn in de maand december omgetoverd tot energiecentrales. 

Hijswerkzaamheden
Allereerst moesten alle spullen die nodig zijn om de zonnepanelen te kunnen installeren op het dak worden gehesen. De werkzaamheden begonnen dus met een huiskraan. De eerste flat van Thuisvester die aan de beurt kwam ligt aan de Kommavlinder in Oosterhout. Hierop liggen nu 96 panelen. Per dak duurde het werk zo’n twee weken. 

Landkaartjes en Vliedberg
Na het dak van de Kommavlinder begonnen we aan vier daken van het Landkaartje. In totaal kwamen hier 234 panelen op. Ook hier begonnen we weer met hijswerkzaamheden. Hierna kwam de Vliedberg aan de beurt. Hierop liggen nu zo’n 262 panelen. 

Productie start eind januari
We hebben dit nu vijf daken gereed, althans de zonnepanelen liggen erop. Klaar voor productie. De aansluiting ervan laat nog iets op zich wachten: eind deze maand sluiten we alle zonnepanelen aan op het elektriciteitsnet. Dan begint de productie van onze groene stroom en de levering aan het stroomnet. 

Voorjaar
In april gaat de installateur verder. Daken aan de Alsemlaan (in Oud Gastel), de Teldershof (in Oosterhout) en de Papiermolen (in Dinteloord) worden aangepakt. Bij elkaar zijn dat zo’n 500 panelen. 

Volgende nieuwsbrief
In onze volgende nieuwsbrief vertellen we wat er allemaal nodig is om die panelen te kunnen plaatsen. Dit doen we aan de hand van een voorbeeldproject. Ook vertellen we wat meer over de verlaging van de energiebelasting en wat dat betekent voor onze leden. 

Vragen
Veel antwoorden op uw vragen kunt u vinden bij de veel gestelde vragen op onze website. Staat uw vraag daar niet bij, stel hem dan via: [email protected]. We helpen u graag. 

 Met vriendelijke groeten, 

Het team van Uitonsdak