Nieuwsbrief #7

Dit is de laatste Uitonsdak nieuwsbrief voor dit jaar. We sluiten het jaar af met 2 keer goed nieuws: over het aansluiten van de zonnepanelen en over het voordeel in 2023. Ook hebben we een animatie gemaakt met de uitleg over het voordeel van 2022.

Goed nieuws 1: het aansluiten van de zonnepanelen 
We hoopten al dat we de planning voor de kerst zouden krijgen van de netbeheerder. En dat is gelukt. 10 januari wordt er gestart in Dinteloord, Fijnaart en Standaardbuiten. 11 januari zijn Oud Gastel en Oudenbosch aan de beurt, gevolgd door Zevenbergen en Hoeven op 12 januari. Als laatst zullen op 13 januari Bosschenhoofd en Rucphen worden aangesloten. Daarmee is bijna alles gereed, op 2 speciale daken in Oosterhout na. Hier wachten we nog op de speciale panelen en omvormers die we daar nodig hebben. Maar ook die projecten moeten voor de lente -wanneer de zon weer hard gaat schijnen- klaar zijn.

Goed nieuws 2: uw voordeel in 2023
Eerder hadden we bericht dat de energiebelasting in 2023 weer terug zou gaan naar het oude niveau. We hadden zelfs het vermoeden dat deze 25% hoger uit zou gaan vallen dan verwacht. Het goede nieuws is dat dit zelfs 34% hoger wordt. En daarmee ook uw voordeel als lid. Uw voordeel blijft natuurlijk ook afhankelijk van de zon. Maar toch fijn in deze tijd, waar alle kleine beetjes helpen.

Uw voordeel in 2022
Uw voordeel over afgelopen jaar is zoals gezegd €20. In uw geval wordt deze €20 gestort op uw bankrekening. We hebben een animatie gemaakt waar dit nog eens wordt uitgelegd. Want we kunnen ons voorstellen dat u niet meer weet hoe dit ook alweer zat. En eerlijk gezegd vinden we het zelf ook best een ingewikkeld verhaal. Hopelijk helpt dit filmpje dus!

Rest ons u hele fijne kerstdagen te wensen. We weten dat niet iedereen het makkelijk heeft dit jaar. Voor ons is dat in ieder geval een motivatie om in 2023 hard te blijven werken aan verduurzaming voor iedereen. Tot in het nieuwe jaar, wellicht zien we u bij de algemene ledenvergadering. Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Stel ze dan via: [email protected] of laat een terugbelverzoek achter.

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen