Hoe het werkt

Uitonsdak legt zonnepanelen op daken van flatgebouwen van Thuisvester en Woonkwartier.

De zonnecoöperatie

Huurders kunnen lid worden van Zonnecoöperatie Uitonsdak. Met dit lidmaatschap krijgen zij een aandeel dat jaarlijks een forse korting op de energierekening oplevert.

Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

Wat levert het op?

Kort gezegd: gemiddeld €100 per jaar!

Omdat u meedoet aan de opwek van duurzame energie, krijgt u een korting op de energiebelasting. Deze korting verwerkt uw energieleverancier automatisch in de jaarnota. De korting is ongeveer €100,-. per jaar.

Per jaar is de hoogte van de korting anders, omdat de energiebelasting elk jaar wijzigt en de hoeveelheid zonlicht ook elk jaar anders is. In 2022 is bijvoorbeeld de energiebelasting door de plotseling stijgende prijzen door de overheid met 60% verlaagd. De korting is hierdoor €40 in plaats van €100.

Hoe deed ik mee?

Brief ontvangen

U heeft een brief ontvangen van uw verhuurder over Uitonsdak. In de brief staat een unieke code. Deze code was nodig om aan te kunnen melden. U heeft daarna een betaling gedaan van €15 ter verificatie en de ledenovereenkomst op naam ontvangen.

Als de zonnepanelen in bedrijf zijn, krijgt u een uitnodiging om in de app de opbrengst van de zonnepanelen te kunnen zien in de app.

Voorwaarden

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • U huurt een woning van Thuisvester, óf Woonkwartier
  • U hebt een aanbieding ontvangen van uw verhuurder met uw unieke code
  • U bent klant van een deelnemende energieleverancier
  • U betaalt éénmalig € 15,00 en u doet mee met 3 panelen
Aanmelden